Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 27. september 2011, kl. 18.00

Derfor finder du ingen Like-knap her...

(....og hvorfor du også burde fjerne dem fra din blog).

At Facebook overvåger hvad du gør på nettet burde ikke komme som nogen overraskelse - deres koncept er at sælge målrettede annoncer, og i øvrigt sælge så meget viden om dine vaner som muligt.

Hvad du måske ikke har tænkt over er, at de også overvåger din gøren på nettet, når du ikke er på Facebook. Ja, selvom du er logget ud, sporer de dig stadig, også når du laver alt muligt andet end at være på Facebook.

En af måderne de gør dette, er ved at spore cookies, som sendes sammen med de allestedsværende Like-knapper.

Det show gider jeg ikke være en del af - så nu har jeg fjernet alle knapper fra bloggen her. Inklusive deleknapper til andet end Facebook - jeg ville gerne tro at Mark Zuckerberg er den eneste som er et svin, men det ville nok være naivt. Reelt set er der stort set alligevel ingen der nogensinde bruger de knapper, og folk kan som regel godt finde ud af smække et link op selv, hvis de gerne vil dele noget.

Så der er ikke noget tab for mig - og hvorfor skal jeg fungere som spioncentral for Facebook. Nu vil jeg så bare bede dig om at overveje at gøre det samme.

Læs eventuetlt også denne storartede og relaterede artikel.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Etstykkemedlis sagde ...

Hørt!

Jeg var også en smule skeptisk da jeg dukkede op i blogverdenen igen og blev anbefalet disse nymodernes knapper af udbyderen, men jeg gider da under ingen omstændigheder være en del af det der spionnet... kun hvis jeg selv får sjov ud af det :D

LMP - takker igen Leo for at holde mig opdateret omkring teknologi udenfor min egen fatteevne!


PS: har forresten også slettet det dersens Facebook nu!

Leoparddrengen sagde ...

Sgu godt at høre, det hele. Ikke mindst at du er tilbage på bloggen - for det havde jeg ikke opdaget - og jeg har savnet dig. Men kan se det også kun lige er i dag.

Det ville dog ikke undre mig, hvis jeg faktisk ikke havde opdaget det, heller ikke efter længere tid. For jeg må indrømme at jeg ikke bruger så meget tid med at holde øje med andres blogs pt - ikke mindst fordi jeg bruger ret meget tid med Twitter.

Og det kan måske undre ovenpå det her møgfald mod Facebook, men Twitter er altså noget ganske andet, den rene kommunikation. I like it.

Så overvej eventuelt at kigge forbi der?