Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 21. oktober 2014, kl. 13.32

Idiotisk kønsopdeling

Jeg var i dag, ret meget ved et tilfælde inde på Coolshop. Et sted hvor jeg engang handlede de fleste af mine spil, men det er nu stort set overtaget af Steam /Origin / GOG. Men jeg var altså ret glad for dem engang.

I dag da jeg var derinde, faldt mine øjne så på Sid Meier's Civilization: Beyond Earth, som udkommer om et par dage. Og den skal nok blive købt, en moderne udgave af Alpha Centauri — dog bliver det altså nok fra Steam den bliver købt.

Men nu jeg var derinde måtte jeg jo lige se hvad de skrev. Og så var det mine øjne faldt på dette:

Og hvad ind i Helvede er nu det? Er Civilization nu pludselig kun for mænd? Og hvem siger og bestemmer det?! Åbenbart er Coolshop begyndt på (jeg er ret sikker på de ikke altid har gjort det — det ville jeg have bemærket) at kønsmarkere deres spil. Således at de enten kan være til mænd, kvinder eller begge dele.

Udfra hvad jeg lige har kunne se, er det ret inkonsekvent gennemført, og det er egentligt altid noget. Men hvorfor overhovedet gøre det? Hvorfor så meget som have tanker om at et spil henvender sig til det ene køn, og et andet henvender sig til et andet. Hvorfor sætte spil & køn i bås, som at Sims må være for piger, og Civ er for drenge?!

Eller for den sags skyld My Little Pony eller Shoot Up All The Motherfuckas. (Sidsnævnte er vist min opfindelse.)

Jeg ved godt, at Coolshop garanteret vil sige at det er en service, og at den er tænkt til bedsteforældrene som skal købe et spil deres barnebarn, og ikke aner noget om spil. Men der er det sgu heller ikke OK, efter min mening. Det kan være relevant at søge på genre, alder og meget andet, men at give tilbuddet om at søge på køn er ikke en service, det er en disservice.

Ikke mindst taget i betragtning af den absurde, misogyne trend, der desværre er blandt nogle idiotiske gamers kulminerende med udviklingen i den såkaldte GamerGate på det seneste —  der er bestemt ikke brug for yderligere der siger hvad der er rigtigt eller forkert kønsmæssigt i forhold til spil.

Så, Coolshop, jeg vil virkeligt opfordre jer til at droppe den mærkning og søgemulighed. Den er skadelig for samfundet, jeres kunder, for spillemiljøet, for vores måde at tænke på — og jeg er faktisk ret sikker på den også vil være skadelig for jer, for heldigvis tror jeg rigtigt mange er så fornuftige, at de vil finde et andet sted at handle, hvis de bemærker det.

Så skal vi ikke sige det er sidste gang Civilization: Beyond Earth ikke er for kvinder, og Sims 4 ikke er for mænd?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Leoparddreng. Dette er ikke så relevant for dit indlæg, men jeg prøver alligevel.
Kender du en, eller har et forslag til en, som jeg kan snakke om vdr. jounal-deling. Jeg er ved, at skrive en opg om digitalisering i sundhedsvæsnet. Og kunne godt tænke mig, at få fat i en som vidste en del om netop dette.

Leoparddrengen sagde ...

Hej Rikke -

Hmm, næh, ikke umiddelbart noget jeg har styr på, eller kender nogen som jeg ved har det.

Jeg har dog nok følgere på twitter, der ved noget - og jeg kan godt prøve at spørge.

Men så må jeg først have stillet min nysgerrighed: hvordan kan det være du spørger mig om det?! Altså, det er helt fint, jeg undrer mig bare lidt.

Jeg må også vide hvordan jeg skal henvise folk til dig - hvis du er på twitter er det naturligvis enklest.

Du kan evt maile mig på leoparddrengen -at- gmail -dot- com.