Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 24. maj 2014, kl. 15.00

Det umulige valg

Jeg synes godt nok det der EU-valg i morgen er svært.

På den ene side kunne jeg rigtigt godt tænke mig at stemme på Karen Melchior / @karmel80, som jeg kender fra twitter som generelt værende ganske fornuftig. Og måske er jeg ikke altid enig med hende, men hun er ihvertfald åben for diskussioner.

Desværre stiller hun op for Radikale. Som jeg ganske vist endte op med at stemme på til sidste folketingsvalg - og endda langt henad vejen i dag er enig med omkring Danmarks forhold til EU - men på de store linier inde i EU er ret uenig i. Når det kommer til økonomi og austerity og den slags. Og så er de diskvalificerende medlem af Den Liberale Gruppe sammen med Venstre.

Hvis jeg så skulle kigge på mit hjemlige alternativ ville det være Enhedslisten. Men de stiller jo ikke op - og deres alternativ er så Folkebevægelsen. Og der må jeg nok sige, at hvor jeg engang for snart mange år siden var modstander af EU, der synes jeg i dag det løb er kørt. Så i hele grundpræmissen går det ikke.

Så er der SF. Som er medlem af De Grønne i Europaparlamentet. Det ville jeg havde det fint med at stemme på. Men det er umådeligt svært at abstrahere fra hvordan de har gebærdet sig herhjemme de sidste 5 år - og når man vågner op til en overskrift i dag som SF-formand foretrækker Dansk Folkeparti fremfor Enhedslisten - så gør de det altså ikke lettere for sig selv.

Det er jo så ikke at valg til Folketinget med til Europaparlamentet - så man skal måske passe på med at se på den hjemlige andedam? Her er problemet så, at SFs spidskandidat Margrete Auken giver mig røde knopper - jeg kan på ingen måde holde hende ud. Og der er næppe tvivl om at hvis SF overhovedet får valgt nogen ind, så bliver det hende.

Så det er svært. Jeg prøvede at tage DRs Kandidattesten, men blev resultatet af mine svar "Henter indhold ..." - og jeg ved ikke hvem høn stiller op for.

Jeg ender nok op med at stemme på Anne-Mette Wehmüller fra SF. Som har den fordel, at hun tidligere har optrådt her på bloggen. Og altså ikke er Margrete Auken. Så bliver det spændende hvem min stemme til sidst ender med at gøre gavn - den kan såmænd havne hos de radikale, og dermed i Den Liberale Gruppe alligevel - på grund af valgforbund.

Så det er sgu et lidt umuligt valg.

Patentdomstolen
Her er jeg så lidt mere afklaret, om end ikke meget.

På overfladen lyder det jo indlysende rigtigt, at det må være en fordel det her med at der kun skal søges et sted mv.

Men der er den med software og CII (som jeg ved lidt om, og potentielt har indflydelse på mig selv) - det klinger desværre hult når det siges at software patenter er og vil vedblive at være udelukket, når praksis nogle steder i dag allerede i dag siger noget andet.

Og det er muligt at der rent principielt ikke ændres på det med den fælles domstol - men at man opbygger et elfenbenstårn til at styre det er ihvertfald ikke vejen frem.

Den rigtige vej måtte være at gøre noget ved EPOs praksis, inden man lukker systemet om sig selv. Ihvertfald hvis man ville have min stemme for.

Hertil kommer at jeg faktisk - når jeg tænker over det - ikke er synderligt begejstret for patenter som de har udviklet sig de senere år. Hvor runde hjørner på en telefon og meget andet absurd har kunnet patenteres. Og patentkrigene mellem Apple og Samsung taler deres tydelige sprog.

Her er patenter til gavn for advokater og muligvis big business, men på ingen måde for hverken forbrugere eller innovation. Og des mere centralt man kan gøre patentprocessen, des mere attraktivt vil det være at køre hære af sagførere i stilling for at obstruere konkurrenter.

Så for mit vedkommende bliver det det bagstræberiske "er du i tvivl - stem nej", der vinder. Visse politikeres argument om at man kan se hvad alle eksperterne og et stort flertal af politikerne i Folketinget mener. Det samme argument blev brugt op til €-afstemningen. Dengang stemte jeg også Nej - og det har jeg ikke fortrudt. (Men afskaf gerne de andre forbehold.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Eric Bentzen sagde ...

En eurokratisk instans uden kontrol eller appelmulighed er nok for mig til at dømme den ude, uanset hvor velsignet den i øvrigt måtte være. - Der er visse ufravigelige grundprincipper, hvis samfund skal kvalificere til prædikatet "demokrati".

Leoparddrengen sagde ...

Vel talt!