Leoparddrengens
Public Key

søndag den 16. marts 2014, kl. 18.30

Mød Tweetmeet.dk

Egentligt begyndte det for et lille års tid siden, da en #twedagsbar blev annonceret - flere undrede sig i min twitter-timeline over at tilmeldingen foregik på Facebook. Jeg fik derfor den idé at lave et lille site, hvor folk kunne tilmelde sig - og luftede den på twitter.

Men det så @LauraJul - den på alle måder initiativrige og skønne bagkvinde til Twedagsbar - ikke noget behov for, hun var udmærket tilfreds med Facebook-løsningen, og i øvrigt var tilmelding slet ikke nødvendig, det handlede mere om at give folk mulighed for at connecte forud og efterfølgende.

Så jeg droppede den tanke - lidt ærgerlig, for jeg syntes egentligt det var en fin idé (og som notorisk Facebook-modstander er enhver tanke om at få noget ud af Facebook frydefuld).

Men en tanke blev hængende - hvad om man lavede sådan et site, ikke for Twedagsbar, men for alle lignende tweet-ups rundt om i landet? Det ville da give mening, for så kunne man få et samlet overblik over hvad der skete hvor, hvornår.

Og hvis man så kunne logge ind via twitter, og tilføje oplysninger til sin profil på sitet - såsom links til Facebook eller LinkedIn - så skulle der også være åbent for connections videre.

Det site havde jeg egentligt lyst til at lave. Men jeg var igang med et andet projekt (mere derom ved en anden lejlighed) og ville nødig miste fokus. Men det har gibbet lidt i mig, hver gang jeg så en Twodensebar eller Twaarhusbar - eller, ja, Twedagsbar - annonceret.

Og så for en måneds tid siden opstod et afbræk - og jeg havde egentligt også behov for at få testet nogle ting live, og der ville et lille site være idéelt.

Så jeg besluttede mig for, at nu laver jeg det, sgu! Jeg fandt så ret hurtigt ud af, at tweetup.dk, som jeg egentlig havde tænkt sitets navn, var taget, og lå ubrugt, ejet af en eller anden i Tyskland residerende dansker. Så det droppede jeg, og kom i stedet op med http://tweetmeet.dk - som jeg nu er blevet ganske glad for - ligesom jeg er for sitets twitterbruger, @Tweetmeet_dk, som pipper om nye events og ændringer.

Undervejs i programmeringen er det gået op for mig, at det sitet måske kan bruges til noget mere, end det det først var tænkt - som annoncering af de faste arrangementer, og tilmeldinger i det omfang der nu var tilmeldinger. For når man er opmærksom på det, opdager man at der faktisk foregår en mængde mere eller mindre ad-hoc'e sammenkomster på twitter, ligesom der bliver arrangeret filmvisninger i forskelligt regi, pludseligt er Social Media Week eller Folkemøde eller twitterkurser.

Alt sammen noget hvor jeg ser et potentiale for tweetmeet.dk - ja, selv demonstrationer eller manifesteringer af den ene eller anden art kan det potentielt bruges til.

Det kræver selvfølgeligt at nok vil bruge det - så jeg håber det bliver vel modtaget. Det er gratis & reklamefrit (jeg har dog tilføjet en Flattr-knap) - det er tænkt som en gave til twitter-communitiet. Og jeg håber det bliver modtaget i den ånd.

Beta
Jeg har i skrivende stund migreret sitet og dets database ud i den store verden. Der kan ikke undgå at opstå fejl i den forbindelse (omend jeg nok tror jeg har fundet de fleste), ligesom der ikke er andre end mig der har kigget på sitet før nu.

Så der er garanteret uhensigtmæssigheder og grimheder (især på mobil er det meget begrænset hvor meget jeg hidtil har kunne teste). Så, please, vær tålmodig og giv mig et heads-up på de ting som ikke fungerer?

Anyways, Godspeed tweetmeet.dk! *knuser champagneflaske mod monitoren*

Efterskrift
Jeg skrev dette for et par dage siden, i mellemtiden har jeg så fortalt enkelte udvalgte om sitet. Det har allerede givet anledninger til et par tilføjelser, man kan for eksempel nu helt slå fra at der skal være tilmeldingsmulighed, og man kan linke til et andet site fra et Tweetmeet - hvis man for eksempel bare vil annoncere, men synes ens eget system fungerer storartet.

Desuden kan man nu selv vælge hvilke svar det er muligt at give ved tilmelding.

Og en af dagene indfører jeg en option, så man kan vælge at alle skal kunne oprette events for et tweetmeet (som de anarkistisisk #twodenseanere gør det).

Jeg havde egentligt ikke regnet med at publicere det her allerede nu, men da sitet og @Tweetmeet_dk tilsyneladende er opdaget, må jeg hellere få forklaringen ud også :)


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: