Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 23. november 2013, kl. 02.26

Et fredsommeligt råd, @annaallerslev?

Lad mig med det samme slå fast, at jeg sådan set intet har at skulle have sagt i forhold til hvad der sker i jeres konstituering i København.

Jeg bor ikke i København (omend tæt på, på Frederiksberg, så jeg ved hvad der sker - og er vokset op der), og har hverken stemt socialdemokratisk eller radikalt til valget her.

Lad mig også slå fast, at jeg synes det i bedste fald er højst tvivlsomt at skifte parti et par dage efter et kommunalvalg. Med mindre der er virkeligt, virkeligt gode grunde til andet.

Samtidig er jeg ikke enig med dem som synes at mandater på den ene eller anden måde skal være hæftet på partiet de var på ved afstemningen. Jeg tænker på at Grundloven intet kender til partier, og at partierne har gjort det stort set umuligt ikke at være i et parti. Og at man måske bør moderere parolen Stem Personligt en smule, hvis man faktisk mener partiet.

I har fået et ekstra mandat i BR, og det er fair and square. Men det er også et mandat som bærer en pokkers masse uvilje.

Og det er et mandat I nok kan få noget ud af - på den ene eller anden måde. Jeg vil bare i al fredsommelighed opfordre til at I virkeligt tænker jer om, ikke bare to eller tre gange, men en hel del flere før I benytter jer af det.

For, jo, I kan gøre det.

Men: vil det være fair?

Og, måske vigtigere: vil det blive opfattet fair?

Og husk på jeres historie de sidste fire år: Den startede ikke smukt - og reelt er den eneste grund til du har fået lov til at agere (thumbs up!), at I blev fri for Klaus Bondam, og vasket tavlen delvis ren. For før det var han død i vandet.

Min opfordring: take the high road, her. Ja, I kan lave om på konstituering (måske endda holde DF ude) - det er sgu bare ikke særlig fedt eller demokratisk.

Eller sagt kort: det forekommer muligvis taktisk smart, men strategisk er det en dødssejler. IMHO.

Så lav konstituering ud fra hvad I fik af stemmer ved valget, og så kan I altid have en større BR-gruppe siden. Med god samvittighed.

Hvis ikke ender det meget nemt med en pyrrhisk sejr. Og det burde om noget ikke være noget radikale stiler efter?

Men som sagt - jeg har reelt ikke noget med det hele at gøre, der i København. Måske blander jeg mig lidt til minde om min mor. Håber bare I finder ud af det. I al demokratisk rimelighed, & fredsommelighed.

Bedste hilsner
/Leoparddrengen

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: