Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 16. januar 2013, kl. 14.53

At købe Kindle Paperwhite til Danmark

[Opdatering 29/1 '13:] Jeg er blevet gjort opmærksom på, at man nu kan købe Paperwhite direkte til Danmark, så det er ikke længere nødvendigt at bruge denne metode. Den kan nu stadig være god at være opmærksom på, hvis man vil spare på fragt i forhold til UPS-forsendelse, eller hvis nye forsyningsproblemer skulle opstå. Men man kan altså købe Kindle Paperwhite direkte her.[/Opdatering]

 Jeg har jo været ganske glad for min Kindle, men med de begejstrede anmeldelser af Kindle Paperwhite var det svært ikke at blive fristet af den - især da den går ind og gør noget ved det eneste punkt, hvor jeg syntes Kindlen kunne have en svaghed - at den krævede gode lysforhold.

Og, ja, så har den også Touch - i sig selv mener jeg ikke det er så vigtigt, men jeg må indrømme, at når man har brugt andre touch-gadgets hele dagen, så føles det underligt at skulle skifte til interface med knapper. Så det var også fristende nok.

I november overtalte jeg så mig selv til en upgrade - bortset fra, at det var Amazon.com ikke med på. De ville nemlig ikke sende Paperwhite udenfor USA, fandt jeg ud af. Jeg prøvede flere gange - artikler sagde at det var for at sikre forsyninger til hjemmemarkedet først - men intet nyttede det- de ville ikke sende til Danmark.

Så en dag så jeg dette tweet
og blev ganske forundret!

Jeg spurgte ham hvordan han dog bar sig ad med det - og han forklarede at han brugte noget der hedder ShopUSA.com.

Det måtte jeg undersøge!

Det viste sig at være en form for service, hvor man kan bestille ting på nettet i USA, og man kan så opgive en adresse i Virginia som ens adresse. Det er så i virkeligheden ShopUSA's, og de tager sig så af at sende varerne videre til en selv. Og sørger samtidig for momsafregning, så man ikke skal betale gebyr til PostDanmark for at bruge nogle uger på den tjeneste.

Jeg havde godt nok hørt om den slags tjenester før, men aldrig brugt det - men nu skulle det være.

Så jeg bestilte en fredag aften en Kindle Paperwhite hos Amazon, med leveringsadresse hos ShopUSA i Virginia. Da jeg nu var USA kunde, kunne jeg endda købe den billige udgave med Special Offers (reklamer) - det er ellers ikke normalt muligt, da reklamerne kun er tilpasset Nordamerikansk marked. Så jeg kunne købe den til $119 istedet for $139.

Jeg kunne have fået forsendelsen i USA gratis, men så ville den tage længere tid - og jeg ville gerne have den nåede frem til ShopUSA inden torsdag, hvor de videresender til Danmark. Så ialt blev min ordre hos Amazon på $126.

Den ankom så til Virginia tirsdag, fik jeg mail om, og jeg fik igen mail torsdag om at den var afsendt videre til Danmark. For fragt, moms, håndtering samt en valgfri forsikring betalte jeg  ShopUSA $90.

ShopUSA bruger GLS, som til private benytter en masse små forretninger rundt om i landet til levering. Så igår kunne jeg - 1½ uge efter bestilling - afhente min splinternye Kindle Paperwhite i en nærliggende kiosk - tættere på end mit posthus.

Med alt betalt - også moms - blev det altså ialt $216. Hvilket er ca 50 kr mere end da jeg købte min tidligere Kindle - som kostede 40 $ mindre i USA.

Så får man naturligvis ikke glæden ved Amazons UPS-løsning, hvor man nærmest får fornemmelsen af at et fly starter fra Kentucky i samme øjeblik man trykker på bestil-knappen. Men i betragtning af, at Amazon slet ikke vil levere den, er der ikke så meget at betænke sig på.

Jeg vil klart bruge ShopUSA til udvalgte handler i fremtiden - jeg må sige jeg intet har at klage over, og jeg følte mig godt informeret hele vejen, af diverse track-and-trace systemer, og løbende statusmails fra alle parter.

Jeg kan umiddelbart tænke mig disse scenarier for, hvornår det er smart at bruge ShopUSA:
  1. Hvor man kun kan købe en vare i USA
  2. Hvor international forsendelse er urimeligt dyrt
  3. Hvor man køber mange småting fra forskellige steder - fx eBay - og det så bedste kan betale sig med en opsamling
Men det kan ikke betale sig, hvis det man køber kun er én enkelt lille ting, hvor forsendelsen ikke koster særligt meget - for der er naturligvis et overhead på deres service.

Og hvor jeg også kan være nervøs, er hvis der går noget galt, og en vare skal returneres af en eller anden grund eller lignende. Jeg kan forestille mig det kan blive lidt kaotisk.

Men tip er hermed givet videre. Jeg skal ihvertfald nu til at invie min nye lækre Paperwhite for alvor :)

[Opdatering, 18/1:] Jeg har nu skrevet en hurtig anmeldelse af Kindle Paperwhite, baseret på mine indtryk efter et par dages brug.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Jeg har også en lille tråd kørende omkring hvor man kan spare på hvad i udlandet. Kontaklinser lingerie med mere.

Allan Høiberg sagde ...

De sender til Danmark: Brug dette link og vælg Danmark i dropdownlisten midt på siden før den lægges i indkøbskurven: http://www.amazon.com/dp/B007OZO03M/

/Allan Høiberg

Leoparddrengen sagde ...

@Uden Relevans

Så smid dog et link, så folk hurtigt kan kommer dertil - det må man godt her! Nåmennu gør jeg det for dig :)


@Allan Høiberg
Men det er jo storartet, tak for info - så har de åbenbart fået forsyningssituation så meget på plads, at hjemmemarkedet er dækket.

Men man ku' altså ikke for 4 uger siden. Og jeg vil stadig mene at det er meget god mulighed at være opmærksom på - både for andre varer, og hvis man vil spare i forhold til en UPS-forsendelse.