Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 11. januar 2012, kl. 18.07

Kære Wordfeud-snyder

Jeg har ladet mig fortælle, at en Wordfeud snyde-app til iPhone i øjeblikket ligger i top. Jeg har ingen idé om det er det samme til Android, men det er det jo nok.

Jeg gider ikke komme med en moralsk opsang; det ville bare lyde dumt - og fører ikke til noget.

Jeg vil heller ikke undre mig højlydt over hvorfor - det må tydeligvis være fordi du har mere lyst til at vinde, end til at have det sjovt, og bruge din hjerne.

Jeg vil bare prøve at give dig dette billede, kære Wordfeud-snyder. Så kan det være du kan se det tåbelige:

Forestil dig du sidder spiller Wordfeud. Og snyder. Naturligvis. Du har den fine app som kan læse stillingen og dine bogstaver, og regne det ud som giver dig flest point at lægge.

Forestil dig så, at den du spiller med også snyder. Har en fin lille app som kan læse stillingen, og finde det ord som giver hømme flest point at lægge.

Så sidder I to der. Jeres apps spiller mod hinanden - og I er reduceret til lydige slaver, som lægger de brikker jeres apps byder jer.

Fascinerende og lattervækkende. Tænk på det.

(Hvis du ikke vil snyde, men blot have inspiration, så kig på mit indlæg om gode ord, bland andet wordfeud ord med x.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

13 kommentarer:

TC sagde ...

Jeg tænkte lidt over det med at snyde. Det skulle faktisk være muligt at vinde alligevel.

Synde app'en finder det ord som giver flest points p.t., men tænker ikke ud i fremtiden. Det er som et skak program som kun kan tænke et træk frem, eller som når man ikke tænker på oplægget i pool.

Jeg ligger f.eks. nogle gange ord i wf, som ikke giver fantastisk, udelukkende for at spærre for eller bruge en tw, der ellers lå lige for modstanderen at bruge.

Men ellers enig. Forestiller mig at de fleste bliver trætte af spillet, når de snyder. Hvor sjovt kan det være i længden?

Leoparddrengen sagde ...

Du har helt ret, hvis man spiller 100% efter pointmaximering, vil man spille så dårligt taktisk, at man sagtens kan slås.

Ofte vil man for eksempel lægge sig lige op af en TW, som derefter med for eksempel et ejefalds S og ord på tværs fra modstanderen vil blive straffet utroligt hårdt.

Jeg tror (håber) sådan set, at jeg i de fleste tilfælde vil kunne vinde over en som spiller helt efter snyde-app.

Når jeg ikke skriver det i indlægget, var det dels for ikke at tage opmærksomhed fra det absurde med to der sidder og spiller hjernedødt mod hinanden. Men vigtigst, jeg frygtede at hvis jeg skrev det ville horder prøve at udfordre mig fra snyde-app, og det gider jeg faktisk ikke :)

@sunejr sagde ...

Jeg har downloadet et par af snydeapps'ne for at se hvad de havde at byde på - og hvad jeg altså er oppe imod. Og de kan bestemt noget - især den der hedder wf helper (vistnok) hvor Man tager et screenshot af sit spil og så regner den mulige løsninger og placeringer ud. Helt vildt smart tænkt må jeg sige.

Den er dog så langt fra ufejlbarlig - jeg har mange gange fundet bedre kombinationer end den foreslog. ( har gjort det sådan at jeg har taget et shot af mit spil inden jeg lagde mit træk - og så bagefter kontrolleret i snydeappen hvad den havde kunnet råde mig til). Nogen få gange har den dog også kunnet foreslå 7-bogstavers ord jeg ikke selv havde set.

Jeg er dog meget enig i at det taktisk/strategiske element gør snydeapps'ne noget mindre problematiske. For jeg mener faktisk at det er en meeeeget vigtigt faktor for at overvinde held-faktoren i wf at man formår at spille klogt.

Det der faktisk irriterer mig allermest ved snydeappsne er at man nu næsten ikke kan vinde stort (eller småt for den sags skyld), ikke skrive lækre coole ord, ikke lave kryds-og-tværs agtige ord der lægges parallelt med andre lange ord og giver til tider sygt mange point... Uden en mistanke om snyd hænger over en. Jeg har igennem hele min wf-tid vundet stort og meget - hvilket vel er naturligt når man er rutineret ord-gejler og scrabble-fan. Men nu resigner folk gang på gang når de kommer tilstrækkeligt langt bagud - eller jeg har skrevet et lidt for godt ord.

Øv!

Leoparddrengen sagde ...

Jeg er meget enig i, at det værste næsten er mistanken. Både den man selv kan blive udsat for, og den man kan få til andre.

(Jeg har dog aldrig haft mistanke til nogen som faktisk slog mig, men jeg har haft det til et par med skal vi sige ekstremt ordforråd og meget dårlig taktisk sans.)

Hvis man er god spiller, betyder det ikke så meget, kan man sige, så er det en anderledes udfordring. Men for gennemsnitlige kan jeg godt forstå at det er dødsygt - og at de så lidt naturligt anser alle som spiller bedre end dem, som garanteret snydere. Så jeg så gerne alle de programmer hen hvor peberet gror, fordi de ødelægger, mistænkeliggør og fordummer.

Jeg er så iøvrigt lidt overasket over at du faktisk kunne finde bedre ord en app'en? Det burde ikke være svært at programmere, så det var det absolut bedst scorende ord, der blev fundet. Faktisk synes jeg det må være ret svært at programmere, så det ikke er det?!

Anonym sagde ...

Jeg er heeeelt ny med wordfeud, og er blevet rigtig glad for den daglige dosis af udfordringer! Det sjove er jo for en nybegynder som jeg, at stille og roligt blive bedre til at se de ord som gemmer sig og ord som man ikke lige vidste VAR ord:-) jeg har kun en bøn til dem der bruger snyde apps: find andre som spiller på samme måde, og lad os der nyder udfordringerne spille med ligesindet;-)
Ps: tak for de mange gode ord med xzc!

Anonym sagde ...

Er det ikke sådan med snyd, at man snyder sig selv mest. De såkaldte snydere kunne overveje at spille med åbne kort og meddele det fra begyndelsen i chatten. En del ville sikkert tage udfordringen op. Forøvrigt er snyderiet gået ud over mit spil, så jeg ikke mere har lyst til at spille med tilfældige, fordi jeg irriteres over "uigenkaldelig resignment" og såres over den efterfølgende chat der bedyrer ovebevisningen om at jeg snyder.

Palle H. sagde ...

Tænk... Jeg troede jeg snød, ved at Google 'ord med z' Anede ikke der findes snyde-apps. Nu er jeg også ret ny i (mit tilfælde) iPhone universet, og er på mit 2. Wordfeud spil.

Leoparddrengen sagde ...

Der findes vist mange fortolkninger af hvad snyd er i wordfeud sammenhæng.

Personligt synes jeg ikke der er noget problem i at søge inspiration, men hvis man bruger hjælpemidler til at finde ord som passer eller endda beregner det mest givtige ord i en bestemt situation, så synes jeg nok det hører under snyd-betegnelsen.

bemolle sagde ...

Det er nok en god ide at aftale med modspilleren om du bruger hjælpemidler så som, snydeapps (jeg ville dog aldrig bruge dette for så er det ikke mig der spiller) men f. eks opslag i en ordbog, eller Google eller finde ord her på Leoparddrengen under spillet er en god ide i starten, men modspilleren skal være vel vidende herom, hvis det bruges under spillet!
PS! Hos isenkrammeren kan du købe rustfrie stålfade men ordet stålfade findes ikke i ordbogen (Dansk retskrivning) op duer Ikke i Wordfeud. Men der flere ord med stål f. Eks -grå, -hjelm osv. Om de så duer i Wordfeud ved jeg ikke

Anonym sagde ...

Jeg undre mig over et ord som cpr samt xl ikke er med, de er da almindeligt brugt! Ellers et dejligt spil hvis der ikke spilles med snyd!

FeudMaster.dk sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
FeudMaster.dk sagde ...

Kommentarer til snyd i Wordfeud.

1. Vi har lavet en del forsøg med at spille mod snydeprogrammer og konklusionen er, at man godt kan slå snydeprogrammerne, hvis man er en rimeligt habil spiller (Se beskrivelse af forsøget på : www.feudmaster.dk)

2, At alle snydeprogrammer og snydesider kører med en forkert ordbog. Prøv f.eks. at finde muligheder med bogstaverne "ØRT", som er et gyldigt Wordfeud ord. Ingen af snydeprogrammerne og snydesiderne tror det er gyldigt.

3. Vi har også for nylig lavet et forsøg, hvor to dygtige spillere spiller mod hinanden, og den ene snyder, og konklusionen er, at det ikke hjælper at bruge et snydeprogram.

Så konklusionen er. Snydeprogrammer og snydesider er kun for ualmindeligt ubegavede spillere, der har problemer med at stave til "IS"; og husk:

Hvis du snyder, så er det jo nok fordi du har accepteret, at din Smartphone er den klogeste af jer to i jeres forhold, og så kan det jo ikke undre, at du bliver sat til det manuelle arbejde med at flytte rundt på bogstaver og lave ord, du ikke forstår.

FeudMaster.dk sagde ...

Kommentarer til snyd i Wordfeud.

1. Vi har lavet en del forsøg med at spille mod snydeprogrammer og konklusionen er, at man godt kan slå snydeprogrammerne, hvis man er en rimeligt habil spiller (Se beskrivelse af forsøget på : www.feudmaster.dk)

2, At alle snydeprogrammer og snydesider kører med en forkert ordbog. Prøv f.eks. at finde muligheder med bogstaverne "ØRT", som er et gyldigt Wordfeud ord. Ingen af snydeprogrammerne og snydesiderne tror det er gyldigt.

3. Vi har også for nylig lavet et forsøg, hvor to dygtige spillere spiller mod hinanden, og den ene snyder, og konklusionen er, at det ikke hjælper at bruge et snydeprogram.

Så konklusionen er. Snydeprogrammer og snydesider er kun for ualmindeligt ubegavede spillere, der har problemer med at stave til "IS"; og husk:

Hvis du snyder, så er det jo nok fordi du har accepteret, at din Smartphone er den klogeste af jer to i jeres forhold, og så kan det jo ikke undre, at du bliver sat til det manuelle arbejde med at flytte rundt på bogstaver og lave ord, du ikke forstår.