Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 17. december 2008, kl. 18.06

Velgørenhed...?

Okay, så siges det at en række velgørenhedsorganisationer i USA har mistet alle deres penge, eller deromkring, i Cirkus Madoff.

Well, shit happens. Hvad jeg ikke fatter er hvorfor velgørenhedsorganisationer overhovedet investerer.

"Okay, altså lissom - vi har en god sag, så giv os lissom dine penge. Men, vent, det haster egentlig ikke så meget, vi kan få mere ud af dem hvis vi investerer dem nogle år. Der er sikkert mere brug for dem til den tid. Måske. Ellers reinvesterer vi dem bare."

Jeg fatter ærlig talt ikke tankegangen. Jeg kan forstå organisationer som Røde Rors, som må have et beredskab til katastrofer - men de er jo så netop ikke båndlagt, men står på en bankkonto, og kan hæves med dagsvarsel.

Men da det kom frem for en del måneder siden, at Kræftens Bekæmpelse havde mistet halvdelen af formuen på aktier - så er det også jeg ikke forstår - hvorfor er de penge investeret i aktier, og ikke i forskning? Er det fordi man venter på lige præcis det rigtige forskningsprojekt, som endelig kan udrydde kræft? Det kommer jo nok ikke til at gå hurtigere med det projekt, af at holde igen på pengene.

Men ok, kan da godt forstå der kan være behov for at holde lidt på kistebunden. Men for det første ikke i de størrelseordener, og for det andet er det fuldtændig vanvittigt så at smække dem i aktier.

Så ingen medlidenhed herfra. For mig viser det bare, at der er nogen folk der kan lide at føle sig magtfulde, og kunne svinge rundt med nogle store pengebeløb - og den sag der engang havde betydning fuldstændig er glemt. Skammeligt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: