Leoparddrengens
Public Key

mandag den 1. september 2014, kl. 17.00

Tip: Sådan linker/embedder du til et punkt inde i YouTube-video

Det er egentligt sket flere gange, at jeg har villet enten embedde en YouTube-video eller linke til én, hvor den starter et stykke inde; måske er det en bestemt udtalelse man vil dokumentere, eller måske er det en uredigeret video, hvor der først sker noget interessant langt inde. Det kan der være mange grunde til.

Men forleden skulle jeg bruge det, og så tog jeg mig sammen til at undersøge det - og det var jo ganske enkelt.

Så tænkte jeg lige så godt lige kunne dele det.

Hvis jeg nu for eksempel gerne ville dele videoen til det klassiske musikstykke med Sabrina, Boys (Summertime Love), så ville YouTube give følgende embed-kode:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube-nocookie.com/embed/Ug8WeZyTxXg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

og det resulterer i følgende embed:

Men hvis jeg nu gerne ville have at videoen starter der hvor musikken for alvor folder sig ud, så kunne jeg se den, og notere at det synes jeg den gør 2:42 minutter inde - hvilket svarer til 162 sekunder.

Og så kunne jeg moderere embed-koden til dette, ved at tilføje værdien start til url'en som er del af src-parameteren med angivelse af sekunder, som følgende:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube-nocookie.com/embed/Ug8WeZyTxXg?rel=0&start=162" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Det resulterer så i denne fornemme embed:


Hvis jeg istedet ville linke til videoen, enten i blogpost eller på socialt medie, er medtoden næsten den samme: brug url'en på youtube, for eksempel i dette tilfælde https://www.youtube.com/watch?v=Ug8WeZyTxXg og tilføj parameteren t med angivelse af sekunder, altså: https://www.youtube.com/watch?v=Ug8WeZyTxXg&t=162 - og det er sådan set det hele.

Det var så lidt :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: