Leoparddrengens
Public Key

mandag den 15. oktober 2012, kl. 06.42

Kuppet

Jeg læste i aftes Kuppet - en såkaldt single af Line Holm Nielsen (@LineHolm1).

En single betyder at det ligger et sted mellem en traditionel feature-artikel i et dagblad/magasin, men er kortere end en bog - hvilket så også afspejles i prisen, som er lavere end en (dansk) bog - i dette tilfælde kr 42,-.

Den er fortællingen om røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby i 2008, danmarkshistoriens hidtil mest indbringende kup, som endte med en del domfældelser for et par år siden.

Og historien er levende fortalt, først med optakten og udførelsen af kuppet - en historie som virker som ren Hollywood, med brændende biler og biljagte - og det efterfølgende meget omfattende opklaringsarbejde, sluttende med retssagerne mod de involverede det er lykkedes for politiet at identificere.

Eller mener at have identificeret, for der rundes af med interviews med nogle af de hårdest dømte, som mere eller mindre overbevisende argumenterer for deres uskyld (ihvertfald hvad angår denne sag).

Om man vil tage det for gode varer må være op til den enkelte - men jeg kan ikke lade være med at føle et misforhold i mellem de dømtes væremåde, og det store forberedelsesarbejde der må have været - blandt andet med en del research og planlægning.

For de typer der beskrives (indgående) virker som om de nok godt han finde ud af udførelsen - men de virker ærligt talt ikke særligt disciplinerede.

Kuppet bygger på interviews med de involverede, artikler fra sagen, med meget mere, der er en klar fornemmelse at researchen har været grundig.

Jeg kan varmt anbefale den, den giver både drama og indsigt - ikke mindst i en international forbryderverden, tilsyneladende med Sverige som en form for center. Og det selvom vi ikke får svar på hvor pengene er. Eller hvem bagmanden er(?).

Men der skal jo også være plads til en 2'er ...

Kuppet kan købes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: