Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 22. september 2012, kl. 19.31

Tip: Sådan ser du sidetal på en Kindle

Mange ved vist ikke dette, selv tog det mig også nogle måneder at lære, men det er faktisk muligt at se sidetal på en Kindle - så man ikke kun har procenterne at holde sig til.

Det gælder ganske vist ikke for alle bøger - især de bøger som er skrevet direkte til Kindle kan man ikke. Men de fleste bøger, som Amazon har konverteret, og som også findes som fysisk bog er det almindeligt at man kan. (Men hvis man konverterer selv fra ePub skal man ikke regne med sidetal - det er et eller andet sted lost in translation - hvis det nogensinde var der.)

Det kan være rart, hvis man gerne vil have en fornemmelse af hvor meget man ville have læst, hvis det nu var "i virkeligheden". Eller hvis man for eksempel skal henvise til et sted i en bog til en som har den fysiske version.

Det man gør er, mens man er inde i bogen, at man klikker på "menu" - så vil der nederst, over linien med hvor mange procent man har læst stå for eksempel Page 16 of 1016 - Location 340 of 20238 (eksemplet er fra A Dance With Dragons hvis man skulle undrer sig over længden ...)

Hvis der ikke er sidetal for bogen står der kun Location x of y.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: