Leoparddrengens
Public Key

mandag den 23. januar 2012, kl. 20.30

Wordfeud - de nye ord

Præcis kl 13 i eftermiddags meddeltes det, at den danske Wordfeud ordbog er opdateret - til at bruge Retskrivningsordbogen (fra 2001), i stedet for den OpenSource-udgave, som før har været "hadet & elsket".

Det kommer nok til at betyde nogle forandringer i spil. Jeg kan da allerede se, at X vil blive væsentligt mere populært, og Z væsentligt sværere at bruge. For EX godkendes nu, hvorimod BZ er røget ud i glemslens mørke - det betyder meget for den mulige udnyttelse af isære TL'er.


Jeg vil anbefale at man læser dette om Sprognævnets ordliste - hvor man både kan finde forklaring på underligheder, og se, at der i løbet af 2012 kommer en opdatering, som gerne skulle være egnet til den nye tidsalder. Og ikke mindst, giver link til at komme med forslag. Jeg synes sprognævnet fortjener cadeau for at tage de nye tider til sig, og være med til at fremme brugen elektronisk.

Man kan også selv søge ord i Retskrivningsordbogen, de burde altså nu være de samme som i Wordfeuds ordbog - men om implementeringen er 1:1, eller om der er grammatiske underlighedeer eller andet er svært at sige endnu.

Anyway - til det vigtige: dette indlæg er egentligt tænkt som sted for at rapportere nye ord som virker, og måske især "gamle" ord og forkortelser fra indlægget om Wordfeuds sære ord, som ikke længere virker. Og også gerne oplysning om, når det er konstateret at sære ord stadig virker.

Over tid vil jeg få tilrettet De Sære Ord, men indtil da bruger jeg denne til at notere ændringer - og vil meget gerne have hjælp. Det sker allerede på Twitter, under hashtagget #saereord - som man også kan se den seneste udvikling på her.

Men her en opsummering på ændringer i Wordfeud-ordbogen:

Ord og forkortelser som nu godkendes
EX
LEX
MODI
YP
TOME(S)
VS
ZAP

Ord og forkortelser som ikke længere godkendes
BZ
KL

Sære ord og forkortelser som det er bekræftet stadig virker
CAD
CG
EP
FIX
FX
HF
LP
VY
ZEN

* Bogstaver som ord
Nogle af de ord/forkortelser undrer mig meget - men jeg kan se i RO at blandt andet ihvertfald C står som subjektiv - et C, Cet, med videre. Det giver kun mening hvis alle bogstaver gør det. Og så kan de også få ejefald. Hvis det er sandt - endnu ikke nærmere bekræftet, kan alle bogstaver laves med et 'S' bagefter. AS, BS, CS, DS etc. Ligesom AET, BET, CET, DET, FET burde være gyldige, ligesom AER, BER, CER, DER??

Det vil betyde en del om det er sandt....

[Opdatering]: En rettelse har gjort at dette ikke fungerer længere. Det er nok meget godt :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

6 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Tilsammen er vi wordfeudguruer! Jeg har også opdateret min strategiside, hvis jeg må linke til den?

http://hvasnakkerduom.blogspot.com/2012/01/wordfeud-tips-og-wordfeudstrategi-igen.html

Leoparddrengen sagde ...

Vil du så ikke have din wordfeud-strategi klikbar? ;)

Iøvrigt er jeg ikke guru, men wordfeud profet!

Anonym sagde ...

Hverken eer eller mer virker, så ikke alle bogstaver (e er endda et node-bogstav lige som c, så kan ikke se noget system)

Anonym sagde ...

Af underligheder kan tilføjes KUB, og i særdeleshed JAZ, der sikrede mig min sidste sejr over en scrabble haj, som ellers har (havde) ry for at være et bæst.

Leoparddrengen sagde ...

Angående JAZ har jeg skrevet den ind ovre på de sære ord (under Z på 3 bogstaver), met mit gæt på hvad den kan skyldes. Tak for den! (Og KUB også, den har jeg ikke fået smidt ind endnu.)

Anonym sagde ...

Er lige sluppet afsted med 'sup' Hvad det så end skal betyde