Leoparddrengens
Public Key

søndag den 6. november 2011, kl. 22.59

Et rant på formodentligt tyndt grundlag.

Idag har en af de store historier naturligvis været Anders Samuelsens betaling af sønnens narkogæld. Hvor temaet tilsyneladende har været, om det nu var ok - og så lidt mere.

Jeg kender ikke mere til sagen end hvad der nu har været i medier. Men altså, for det første lad det være slået fast, jeg havde naturligvis gjort som Anders Samuelsen i denne sag, havde der været tale om min/min søns sag. Også om jeg var MF'er eller minister. (Hvis jeg altså lige havde pengene, det ville nok vise sig at være et større problem end de moralske kvababbelser.)

Og det er jo ikke fordi jeg ellers holder af Anders Samuelsen, men her kan jeg ikke se han som menneske gør noget galt.

Alligevel kammer debatten over en del steder.

For det første er det lidt svært at se sønnen som en forfulgt uskyldighed. Indkøb af for ca 15.000 kr coke er næppe til en enkelt glad aften, faktisk vil jeg gætte på at der er tale om et indkøb til eget forbrug, og så til videresalg til at dække udgiften. Penge der så er gået op i røg på fest, og på popularitet ved at dele ud, og ved forhøjet eget forbrug.

Rent gætværk fra min side, men et realistisk gæt.

Og så er det altså lidt svært at forestille sig, at Samuelsen og Søn skulle gå til politiet: "Ja - vi vil gerne indberette at xxx har købt et parti kokain med henblik på videresalg, men det blev sgu ikke til så meget, og nu vil rockerne have pengene, og det vil vi godt lige have I hjælper os med."

Det er den ene side. Den anden side fremstiller det som om sønnen er en forfulgt uskyldighed. Men er det ærligt talt ikke at gå lidt vidt - jeg tvivler altså stærkt på at det hele har været til eget forbrug. Det er i hvertfald svært at konkludere, udfra den historie der er blevet fremlagt. Ung og naiv, sikkert - det er sådan set også okay i min bog - men helt uskyldig, næppe.

Jeg mener sådan set det mest absurde i sagen er, at Anders Samuelsen og søn har fået rabat, fordi Anders Samuelsen er MF'er. Og da HA ikke ville risikere de problemer som publicityen af at have politikersøn som skulle betale dummebøder, er familien Samuelsen altså sluppet billigt - med kun at betale for den dope som sønnen rent faktisk har købt.

Så hvis alt skulle være efter bogen, især ud fra Anders Samuelsens politiske udgangspunkt, synes jeg han skulle insistere på at sønnen (og altså han selv) skulle betale præcis det samme som enhver anden borger i landet var blevet sat til at betale.

Jeg ved det er absurd. Men nu er vi jo i en situation, hvor det åbenbart bedre kan betale sig for politikeres børn at handle dope, end det kan for alle andres, og med mindre fare for problemer. Og er det rimeligt?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Aurelia sagde ...

Hej Leobasse!
Nu har jeg været bortgået fra bloggeriet i et års tid, men følte trang til at genoptage skriveriet. Men kunne jeg huske hvad min gamle blog hed, efter den skiftede navn? Nej.
Så stor var glæden da jeg så at du stadig abbonnerer på den (Metellas place).
Tak for det!
/Aurelia

Leoparddrengen sagde ...

Jamen, så er det da godt at man er så vedholdende trofast, når nu folk ikke kan huske hvad deres egen blog nu går og hedder :)

Velkommen tilbage - og god bedring med armen. Håber der kommer en diagnose der kan bruges til noget. Jeg er i det forløbne år blevet klar over hvor stor betydning sådan en kan have...

P.S. Sig hvis jeg skal slette din kommentar. Som jeg husker da du lavede den nye blog, ville du helst ikke have elektroniske spor, der kunne vise fra den gamle til den nye?