Leoparddrengens
Public Key

mandag den 23. november 2009, kl. 14.43

Handyman

Som regel anser jeg ikke nig selv som synderlig meget handyman, men i min brors og hans kones optik er jeg det nærmeste man kommer en krydsning af Erik Peitersen og Flemming Leth.

Min bror er da også ganske håbløs på det praktiske område, mest af alt fordi han nægter at have noget med det at gøre. Hans kone er lidt mindre håbløs, men kun i begrænset omfang.

Så jeg blev i fredags tilkaldt, for at hjælpe dem med noget el - nogle lysstofrør skulle skiftes skriver min bror i mail.

Ok, jeg tager derud om lørdagen, hvor deres spisekøkken er ganske mørkt; kun nogle stearinlys og lys over ovnen giver noget at se ved. Sådan har det været i 10 dage får jeg at vide.

Jeg finder ud af det drejer sig om to lysstofrør over køkkenbordet. De har været nede og købe nye, og sætte dem i (med hjælp fra en anden fællles ven), men det virkede ikke. De to rør sidder i forskellige lamper, med hver deres kontakt, så det undrer mig de begge er røget.

Jo de gik i stykker samtidig, får jeg at vide.

Det bryder jeg mig jo ikke om, for så tror jeg ikke på det er rørene den er gal med. Jeg checker sikringer med videre, men de ser ok ud. Prøver at skifte rørene og rode med dem, men det giver ikke så meget. (Jo, i et på toillettet, som de også kommer i tanke om ikke virker - det sad bare ikke ordenligt i.)

Jeg har ingen polsøger med, så jeg kan ikke gøre noget for at se nærmere på elektriciteten. Og de vil iøvrigt gerne have sat en lampe op nu jeg er der.... men der er ikke noget lys (de har ikke nogen lommelygte....) så det er lidt problematisk. Så vi aftaler jeg kommer igen næste dag, med de ting der nu engang er nødvendige.... og som de ikke har noget af.

Jeg kommer igen, og får forbundet lampen og hængt den op.

Og kommer derefter til det jeg ikke regner med jeg kan gøre noget ved: lysstofrørene over køkkenbordet. Jeg får skruet dækslet af til dér de to lamper for strøm fra, og kan da også konstatere at der slet ikke kommer strøm til ledningen.

"Så må I få en elektriker til at kigge på det," siger jeg. For det der med at finde ud af hvor fejlen er i en skjult ledning er ikke lige noget for mig... "Men hov," siger jeg, "hvad går den der kontakt til?" Jeg peger på en kontakt på væggen, over køkkenbordet - ca ½ meter fra de famøse rør.

"Det ved vi ikke, den bruger vi aldrig," siger min brors kone.

Jeg prøver at trykke på kontakten - hvorefter naturligvis begge lysstofrør lyser op....

*suk*

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Annika sagde ...

Smukt! Håbløse mennesker får en selv til at fremstå i et helt fantastisk lys. Så hurra for tumperne :-)

Anonym sagde ...

Fantastisk historie :-)
Ja, det er næsten som at sammenligne sig med en fra alle programmer på Kanal 4; altid dejligt at komme til at fremstå som en, der er helt vildt sofistikeret - ha ha...

Du må have følt dig som selveste Gud, da du gik derfra efter at have ordnet både lys på toilet og køkken...

Mvh, Louise

Leoparddrengen sagde ...

@Inanna

Jo - i dette tilfælde kan det bare bekymre mig, at jeg deler gener med min bror. Det kan jo godt bekymre om noget vil slå igennem i mine fremtidige generationer...

@Louise

Jeg følte mig vist mest træt og skæv... 2 dage i træk hos min bror betød også at jeg to dage i træk kom til at ryge hash.... hvilket må være 10-20 år siden sidst er sket. Og træt efter 2 nætters tour de force på Amigo, jeg først nu er ved at komme mig rigtigt over.... ;)