Leoparddrengens
Public Key

fredag den 9. januar 2009, kl. 22.16

Ringenes Herre for første gang, igen

Har så lige her afsluttet oplæsning af Ringenes Herre for min ældste søn - et projekt der vel har taget i omegnen af et halvt år.

Egentligt syntes jeg jo nok han var lidt vel ung til den, men har meget gerne villet sikre mig, at han fik historien inden han kommer til at se filmen, så han kan danne sine egne billeder. Så vidt muligt - selvom han ikke har set filmen, har han garanteet allerede set mange klip & billeder, så han ubevidst har billeder af Gandalf med videre.

Filmen synes jeg nok han er noget for ung til endnu, men man ved jo aldrig hvornår de er hjemme ved en kammerat, og pludselig har set en af filmene - og så vil jeg ihvertfald være glad for at han kender bogen.

(Tag ikke fejl - jeg elsker filmene - men bogen bør altså læses før filmen, IMHO - og det gælder for stort set alle filmatiseringer; har man først set en film er der ikke meget ved at læse forlægget bagefter.)

Men i det store hele fungerede det fint, trods hans unge alder. Slutningen blev dog nok noget lang for ham - og det er da vist også noget nær verdens længste slutning. Men lidt meget at sidde med tårer i øjenkrogen, mens han ligger og råber hvornår Grums kommer... (Grums er hans halv-ork barbar fra Neverwinter Nights...)

Men nu er depechen ihvertfald givet videre, og jeg kan roligt lægge mig til at dø :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: