Leoparddrengens
Public Key

mandag den 22. december 2008, kl. 23.47

Ynkeligt

KPMG har så idag frikendt sig selv for ethvert ansvar ifbm IT Factory bedrageriet og konkurs. Det er jo rart at kunne blive frikendt af sådan et agtværdigt revisionsselskab - især når ingen andre vil.

"Vi blev selv bedraget," siger de. "Stein Bagger præsenterede forfalskede papirer. Det kunne vi ikke gennemskue." Øh, er det ikke netop et af de vigtigste formål med en revision? "Det ville have kostet for meget arbejde, og været alt for besværligt for os og kunden." Kunden.... tja, Stein Bagger ville nok være enig; jeg er ikke så sikker på aktionærerne.

(Er overraskende lidt sikker på aktionærerne, faktisk - men det er en anden historie, og er specifik omkring IT Factory. Generelt tror jeg nok aktionærer ønsker en vis sikkerhed for, at de værdier der bogføres eksisterer.)

Det skal blive interessant at se hvad Grant Thornton når frem til - om de vil dæmpe deres kritik af kollegial medfølelse, eller tale råt for usødet. Såvidt jeg kan se er GT og KPMG meget samme type revisionsvirksomhed, et internationalt net af mindre revisionsvirksomheder, der er gået sammen i en større enhed. (Har iøvrigt lavet en del arbejde for Grant Thornton i Danmark, og har al mulig sympati for dem - men hvordan det her falder ud bliver spændende.)

Men ellers venter den helt store prøve jo stadig i retssalene, og i KPMGs kundeportefølje om et ½ år.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: