Leoparddrengens
Public Key

fredag den 17. februar 2012, kl. 14.59

Bahrain: Det glemte oprør

Det er ikke meget dækning oprøret i Bahrain har fået herhjemme. Det kan der være flere grunde til, blandt andet at der har været så meget gang i den så mange steder. Men den vægtigeste grund er nok, at USA har en flådebase der, som er strategisk vigtig - ikke mindst i en situation hvor der rasles med sablerne i forhold til Iran.

@AngryArabyia
Men er det rimeligt, blot belejligt at overhøre en befolknings råb på demokrati? Det er ikke meget den danske regering har gjort, selvom en dansk statsborger, Abdulhadi Alkhawaja, er fængslet på livstid dernede, for at lede Gandhi-inspirerede protester. Og at hans datter, Zainab Al-Khawaja (@AngryArabiya), i søndags igen blev fængslet er også blevet forbigået i relativ tavshed - selvom hun også er dansk statsborger.

Men vi ønsker jo nok ikke at gøre kongefamilien dernede kede af det - Margrethe har jo selv lige givet kongen Storkorset, så han må jo være en flinker fyr...

Denne dokumentar fra Al Jazeera blev vist på DR2 for et par dage siden, og den vil jeg opfordre til at man ser. Jeg synes sgu ikke det er fair at vi glemmer dem, bare fordi det er det mest belejlige. Den varer 50 minutter, ca.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: