Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 13. februar 2010

Ham holder jeg med!

5 kommentarer
Sneleoparden kaldes Ghanas håb inden for det alpine ved vinter-ol, hvor han skal dyste infor slalom og stor-slalom.

Kwame Nkrumah-Acheampong hedder han egentlig - og mange har vist allerede udråbt ham til at være sådan en Eddie the Eagle-agtig pauseklovn. Men jeg tror altså der er mere i Kwame end som så - og jeg betragter ham faktisk lidt som en soulmate, og vil heppe på ham hele vejen!

Så nu kom der også et formål med at se alpint i år - hvis der da altså bliver afholdt nogen løb. Foreløbig går det vist ikke så godt.

Ellers satser jeg mest på curling, og så kan skiskydning faktisk også være lidt sjovt: der er en ret interessant modsatrettethed i de to discipliner, for des hurtigere man løber, des sværere er det at skyde; og des dårligere man skyder, des hurtigere er man nødt til at løbe.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jukebox version 2

2 kommentarer
Jeg forsøgte mig jo tidligere med en jukebox her på siden, men den var for påtrængende (og virkede kun ordentligt når man blev på samme side), så jeg endte med at fjerne den igen.

Nu mener jeg så at have fundet en bedre løsning, så jeg kan tilbyde læserne lidt leopard-musik mens de hygger sig med bloggen (eller gør andet, for den sags skyld) - men uden at det bliver påtvunget.

Check den ud ved at klikke på den lodne knap til venstre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 12. februar 2010

Sådan! bliver moden

5 kommentarer
Det er jo gået op for mig at der er modeuge, og det er også gået op for mig at der vist er en del som går op i hvad man kan lære fra sådan en.

Selv går jeg jo ikke så meget op i mode. Eller rettere, det gør jeg, men det er jo ligesom mere min egen mode - jeg er jo avantgarde og trendsetter, så jeg følger ikke så meget med i hvad I andre beskæftiger jer med.

Men jeg tænkte - jeg vil jo godt glæde mine læsere - er der ikke noget jeg kan gøre for at gøre jer klogere på den næste tids mode?

Og så slog det mig - jo, det er der jo. Alle taler om hvordan næste års pasform bliver, og det er da ihvertfald til at finde ud af:

KJ: Ja, goddag det er paspolitiet!
LPD: Ja, hej, du taler med Leoparddrengen. Har du tid et øjeblik?
KJ: Ja, det har jeg da. Det er min frokostpause.
LPD: Jeg er igang med at prøve at finde ud af noget om tendenser for fremtiden, som jeg gerne vil skrive en artikel om - må jeg spørge hvad du hedder?
KJ: Kurt Jørgensen. Politiassistent.
LPD: Ja. Og du har arbejdet i paspolitiet hvorlænge?
KJ: Ca 4 år.
LPD: Okay, så du har vel rimeligt godt styr på det med pas efterhånden?
KJ: Det skulle jeg mene, det skulle jeg mene.
LPD: Forstår du, det handler om at der er rigtigt mange, som er interesseret i hvad der sker indenfor pasformen i den næste tid. Kan du fortælle noget der...?
KJ: Pasformen...? Altså... formen på passet?
LPD: Ja...
KJ: Den sker der vist ikke så meget ved?
LPD: Ikke. Det lyder da som om det bliver en meget billig løsning for mine læsere. Sker der slet ingenting?
KJ: Nej, det kommer vist stadig til at være sådan en lille rektangulær sag? Hvad regnede du med? At det skulle få form som et hjerte eller noget? Haha..!
LPD: Det ved jeg ikke lige. Men det er da næsten lidt kedeligt, så. Hvad med farverne, sker der heller ikke noget der?
KJ: Næh, rødbedefarvet stadigvæk.
LPD: Ikke en retro-brug af de gamle mørkegrønne?
KJ: Næh...
LPD: Så man får ikke noget ud af lige at finde sit gamle pas frem?
KJ: Nej, og dem må man jo slet ikke bruge!
LPD: Nå, så der er intet behov for udskiftning?
KJ: Kun hvis det er mere end 10 år gammelt...
LPD: Nå, så der er dog lidt der rører sig...
KJ: Ja, det er jo så kun hvis man skal ud af landet...
LPD: Ah, så moden er anderledes udenfor?
KJ: Næ, det er bare... det andet er jo for gammelt, altså.
LPD: Okay, det er så der alligevel kommer lidt salg? Det er nok meget fornuftigt.
...
LPD: Hvad med på længere sigt, hvad kan du fortælle dér?
KJ: Ja, der er vist noget med at amerikanerne vil have indført fingeraftryk og noget med øjne og alt muligt...
LPD: Okay, det lyder avantgardistisk. Så det er Amager der er hottest?
KJ: Amerikanerne, ike amarkanerne...
LPD: Nå, okay. Men ved du hvad, jeg tror også jeg fået nogenlunde hvad jeg havde brug for. Du skal have mange tak!
KJ: Det var så lidt.
LPD: Og nyd nu din frokost!


Så altså, konklusionen er: der sker ikke meget med pasformen, den er stadig rektangulær. Næste års trendy farver bliver rødbedefarvet, og hvis man skal til udlandet er det nok en god idé først at tage til Amager og lade sig inspirere, så man er oppe på beatet, især hvis man ikke har skiftet ud i 10 år.


Jeg håber I blev klogere, det føler jeg ihvertfald jeg blev!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

I anledning af Vinter-OL

2 kommentarer
Et af mine absolutte yndlingsafsnit Beverly er det hvor Brandon forelsker sig i skøjteprinsessen Tricia (Gabrielle Anwar). Og det er absolut gensidigt.

Men hun vælger at gå efter drømmen om en OL-plads, og i den er der ikke plads til kærester.

Og Brandon må forklare sin far, hvor forelsket han var i hende, med ordene: I didn't even try to kiss her...

Så er der altså ikke et øje tørt i Leoparddrengens hjem!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Med fare for at gentage mig selv...

Ingen kommentarer
...for det bliver meget ligesom hvad jeg sagde for 14 dage siden.

Men altså - jeg satser på programmering og den slags i aften, og de kloge hoveder har talt om sne igen i nat. Og mit leopardtøj tåler snart ikke mere af det!

Så jeg bliver hjemme i aften. I morgen skal jeg tilgengæld nok være at finde derude!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nyt fra Dansk Sprogævl: Sprogrygterne III

2 kommentarer
Hermed udkommer vi med tredie udgave af Sprogrygterne. De kan læse andet nummer her.


I dette nummer vil vi fokusere på matematiske og logiske termer, som mange af gode grunde har problemer med. Og vi vil komme med mere logiske/intuitive alternativer!


Problem 1: Mulighed / Sandsynlighed
Disse to begreber giver mange problemer for folk, der har svært ved at se forskellen. At noget er muligt er jo som bekendt enten eller, og det giver ikke meget mening at tale om gode eller store muligheder - alligevel er der mange der gør det, fordi de tror de taler om sandsynligheder.


Vi foreslår derfor, at ordene muligt/mulighed med videre afskaffes, slet og ret. De kan istedet omformuleres til: kan ikke lade sig gøre, eller lignende.


Istedet foreslår vi så to nye ord, der betegner noget med en henholdsvis lille og stor sandsynlighed for at ske:


Nemlig: en smulighed, for noget med lille sandsynlighed.
Og: en stormusynlighed for noget som er meget sandsynligt.




Problem 2: Procenter og Procentpoint
Her sker det også tit at der byttes rundt på begreberne, og man taler om at noget er steget med 10 %, når det i virkeligheden er steget med 10 procentpoint. Eller (lidt sjældnere) det omvendte, hvor folk taler om procentpoint (måske fordi de synes det lyder smart), men i virkeligheden mener procent - og ting så slet ikke giver mening.


Det er jo ikke svært at forstå hvorfor det går galt - ordene er næsten de samme, og langt de fleste fatter alligevel ikke forskellen.


Derfor gælder det om at gøre ordene mere forskellige, men samtidigt gøre det mere intuitivt at huske hvad der hvad.


Vi foreslår at man bibeholder ordet procent som det bruges for nuværende.


Men procentpoint skal hedde noget andet. Og da de fleste alligevel ikke forstår hvad det betyder, men har haft nogen i deres skoleklasse, som gjorde, er det mest naturligt at associere det med dem.


Så der er forskellige muligheder: fedte-point, stræber-point, dukse-point, fesser-point, kæledægge-point. Vi mener fra Dansk Sprogævl at det mest neutralt ladede, og samtidig intuitive er fesserpoint.


Så et eksempel på brug kunne være: Arbejdsløsheden var for et par år siden kun 2 procent. Men siden da er den steget 6 fesserpoint.




Problem 3: Normalisering (databaser)
Vi er her inde i fagudtrykkenes område, men der er jo ikke nogen der siger, at de ikke også skal være intuitive og dækkende.


Og ordet for det her med at normalisere en database er altså meget udækkende. For jeg tror de alle som har set forskellen på en ikke normaliseret og en normaliseret database, vil indrømme at den ikke-normaliserede er mest normal!


Heldigvis er løsningen enkel - for sådan en normaliseret database indeholder som regel en hel masse flere numre end en ikke-normaliseret.


Derfor foreslår vi ganske enkelt, at normalisering om døbes til nummerlisering!




Endnu engang skal vi takke for deres opmærksomhed!
Dansk Sprog Ævl, Februar 2010

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 11. februar 2010

Jeg kan ikke finde hovede eller hale

Ingen kommentarer
...det må jeg ærligt indrømme. Men prøv at gå på DR Nyheders forside, og hør den optagelse der er, af samtale med Jacob Winther - og læs artiklerne. (Jeg kan ikke linke til optagelsen direkte, derfor den lidt omstændelige måde.)

Det er ikike fordi man bliver meget klogere af den (lange!) optagelse (fra i efteråret), og man skal nogen minutter ind inden det bliver relevant. Men det er alligevel interessant at høre, hvis man går lidt op i sagen - fordi man føler man kommer mere ind bagi hvordan det foregår mellem journalister og spindoktorer.

Og så siger Jacob Winther jo iøvrigt efterfølgende til Politiken her til aften, at det ikke passer hvad han dengang sagde: at han havde hørt rfra TV2, at det var jægerkorpset selv der var læk.

Men det virker ihvertfald som om historien længe har kørt internt i journalistkredse, at lækken er at Jacob Winther har ringet til TV2s Rasmus Tantholdt. Og at Rasmus Tantholdt selv har fortalt det videre.

Jeg begynder at forstå historierne fra Watergate, med de folk der sad klinet til radio og tv gennem måneder, for at høre seneste udvikling. Også selvom det ikke altid var til at forstå hvad tingene lige handlede om.

Nå - med al den snak om lækker, trænger vi vist til noget relevant musik?


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Glatføre

2 kommentarer
M's historie om snefald i går, kombineret med nyligt indslag i TV Avisen om snekæder til sko, fik mig til at tænke på en histore fra skoletiden.

Og min ældste fandt den ganske underholdende da jeg fortalte ham den fornylig, så hvorfor ikke også her:

Det har været i 9ende klasse, om vinteren. Vi havde fysiktime, hvor vi skulle prøve at puste glas. Og problemet er jo så, hvad prøver man at puste?

Well, jeg besluttede mig for at prøve at puste en hash-pibe til min bror, som (også) dengang indtog en del af stoffet. Og der kom da også noget ud af det, som med lidt god vilje kunne forestille at være en pibe - men altså langtfra så checket som den jeg har fundet som illustration.

Da der så er frikvarter kommer jeg ud på den forhøjede gårdsplds. Pas på, råber nogle af mine klassekammerater, der er skide glat!

Men for sent, jeg var allerede trådt ud på det forræderisk godt skjulte glatte område, som jeg ihvertfald slet ikke havde set, da jeg gik og beundrede glas-piben.

Og jeg satte en vild dans ind, for at prøve at finde fodfæste eller balance: en ulige kamp, som dog bølgede frem og tilbage - til tider troede jeg var lige ved at være der, men så måtte min ben gå som trommestikker igen - til det endte med at jeg endte hårdt med ryggen i den isbelagte flisegård.

Mine klassekammerater grinede & jublede over showet, som havde varet væsentligt længere end sådan noget normalt ville.

Selv var jeg lykkelig: Piben, råbte jeg triumferende, mens jeg holdt den sejrrigt i luften fra mit vandrette leje, jeg reddede piben!


Dette gav selvfølgelig ikke mindre moro. Jeg fik kravlet ud fra det glatte område, og op og anbringe piben i sikkerhed i min skoletaske.

Og det var så sådan set enden på glatføre historien. Bortset fra - du er måske nysgerrig efter hvordan sådan en glaspibe fungerede? Det er jeg sådan set også - og skal jeg være helt ærlig tror jeg slet ikke det ville gå, glasset ville bare smelte eller sprænges.

Men jeg ved det ikke - for den lå ikke så sikkert i min skoletaske. Da jeg kom hjem var den knækket under vægten af bøger. Hvilket vel egentligt ikke var så mærkeligt. Men lidt dumt...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Beklager - jeg har tavshedspligt

Ingen kommentarer
Eller... det har jeg sådan set ikke, men jeg kan ikke hjælpe? Og hvorfor tror du (og Google) jeg kunne??

Dette er henvendt til manden, som havnede her via Google med søgningen Hvordan min kone fik fremmed pik. Og jeg ved det altså ikke, på ære!

Og, altså, man kan bruge Google til meget, hvor man normalt ville bruge en detektiv. Men med den her formulering tror jeg det bliver svært?

Jeg har ind imellem overvejet at slå mig ned som cyberdetektiv, Den Dansende Detektiv - men jeg må altså have lidt mere at gå ud fra? Et navn for eksempel?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En Award? Haps!

13 kommentarer
Jeg har fået en Kreativ Blogger-award stukket videre fra Tårnet. Og den slags tager man jo imod med kyshånd, så mange tak! Han synes åbenbart jeg er et kreativt natdyr?!

Det er så meningen jeg i den anledning skal fortælle 7 ting om mig selv, så here goes:

  1. Jeg har før modtaget en lignende, dengang var det 10 ting, så for ikke at gentage mig freewheeler jeg bare, og ser så om jeg er rendt ind i noget af det samme efterfølgende.
  2. Apropos freewheeling, Freewheeling Franklin, Fat Freddy (med samt kat) og Phineas var nogle af mine yndlingstegneseriefigurer i sen-70'erne / start 80'erne. (Flipkompagniet / Fabulous Furry Freak Brothers).
  3. Apropos tegneserier har superhelte jo altid haft et godt tag i mig. Men som barn var det især Fantomet der trak - og han er vel ikke engang rigtig superhelt - og allerede dengang optrådte jeg som Fantomet på billeder i bladet. Så de som er i besiddelse af alle numre på dansk (og der findes overraskende mange nørder, der er det) kan finde et billede af en meget ung leoparddreng i forkert dragt. Heldigvis er jeg ikke den eneste der optræder sådan.
  4. Apropos Fantomet, så havde han to mærker: et dødningehoved, som viste hans fjender. Og det gode mærke, som hans venner og allierede fik - de viste at man stod under Fantomets beskyttelse. Det er lidt det samme der er idéen bag Leoparddrengens Hjerte.
  5. Apropos mærker - jeg kan oplyse at jeg ikke har nogen tatoveringer eller piercinger. Det har jeg altså aldrig rigtig fundet interessant. Jeg havde dog engang et par ørenringe, men det er vist ikke helt det samme?
  6. Apropos "det samme" er der mange der siger jeg er mærkelig, eller med et positivt twist, anderledes. Jeg synes nu selv jeg er ganske normal.
  7. Apropos normal er jeg ganske ferm til at normalisere databaser!
Så slap jeg også igennem det - endda uden alt for meget tankevirksomhed, men forhåbentlig opfattes det kreativt.

Det er så også meningen jeg skal give awarden videre, for reglerne siger:
  1. Vis prisen på bloggen
  2. Linke til den man har fået af
  3. Skrive syv ting om sig selv
  4. Give prisen videre til syv andre
7 (syv!) andre? Det her er da vist mere et kædebrev end en award? Nå, altså, jeg gider så ikke bruge tid på at finde ud af, om nogle af modtagerne eventuelt allerede har modtaget den, så må de bare ignorere den, eller gøre det igen. Hvad ved jeg.

Jeg giver videre til:
  1. SidneyLise, for de er både unge, smukke & kreative
  2. Lenore, for hun er ny
  3. BrainOnFire og
  4. LilleQ - for jeg er nysgerrig efter om de vil skrive om andet end sex (og ellers tager jeg gerne det med!)
  5. Aurelia fordi hun helt sikkert har fortjent en award!
  6. Innana for at være Innana
  7. Infotainer for at hun kan overleve i Århus
Så kom jeg vist det hele igennem!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvad mon Brian siger?

Ingen kommentarer
Københavns Politi har lækket til Information, at man nok ikke lige skal regne med nogle resultater af lækage-efterforskningen foreløbig.

De har nemlig nedprioriteret* sagen - som de siger rent ud: det er jo en farce.

Og det kan de jo forsåvidt have ret i. Og det må da også være en dødssyg sag for dem. Jeg kan se den her ene mand, der er sat på efterforskningen blive vejledt om hvor meget, eller rettere, hvor lidt der ønskes resultater af efterforskningen - ganske som i Olsenbanden.

Men nu er det altså Søren Gades vilje, at det er af den vej "hver en sten skal vendes". Så de hænger på den. Og det er jeg sikker på at Brian Mikkelsen nok skal få fortalt dem. Med store bogstaver. Ikke sandt, Brian?

Hov, hvor pokker blev han af...?


* Er det kun mig, der får associationer af det ord: nedpriorieteret?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 10. februar 2010

Ministerrodkage

1 kommentar
Med eneret for Leoparddrengen lækker en hemmelig kilde i Forsvarsministeriet her til aften, at Lars Løkke ved en kommende ministerrodkage har tænkt sig at udnævne den nuværende politiske ordfører for Venstre, Peter Christensen, til ny finansminister.


Det er ikke fordi Lars Løkke ikke mener at Claus Hjort Frederiksen, den nuværende finansminister har gjort det godt nok. Men døden skal jo have en årsag, og Claus Hjort må gøres ansvarlig for den nuværende dårlige finansielle situation i Danmark.


Claus Hjort forventes herefter at blive minister uden portefølje, for Lars Løkke har lovet Anders Fogh at Claus Hjort skal være med i regeringen.


Lars Løkke har store planer for den kommende finansminister - og har tænkt sig at lancere ham med sloganet: Finansgrisen klarer finanskrisen!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fame

2 kommentarer
Ellers også tillykke til de unge bloggere fra SidneyLise, som i dag brager igennem i æteren. Jeg har fulgt dem en månedstid - de bliver kaldt en modeblog, men de er nu en del andet end det.

Indlægget der har fanget mediernes interesse er godt 14 dage gammelt - og omhandlede hvordan et net-shopping firma tog ublu priser for noget der kunne købes til en brøkdel på udenlandske sites. Et firma der umiddelbart efter kritikken måtte lukke.

Sgu meget godt kørt! Hep, piger!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Modtag et hjerte fra Leoparddrengen

2 kommentarer
Inspireret af den kommende Valentines Dag deler jeg nu ud af bankende leopard-hjerter - som det du kan se ude i venstre kolonne.

Det kan blive dit, hvis du har en Blogger/Blogspot blog - så går installationen næsten helt af sig selv!

Bare klik på hjertet, så bliver du taget til en form med nærmere oplysninger!

Hjertet symboliserer at man går ind for forskellighed og respekt mellem mennesker. Og viser samtidig at din blog står under Leoparddrengens beskyttelse og at du er i hans tanker.

Jeg kigger snart på hvor svært det er at lave en WordPress-udgave!

Alternativt kan man bruge denne html:

<div align="center">
<b>Leoparddrengens Hjerte</b><br />
<a href="http://leoparddrengen.dk/LeoHeart.aspx"
style="cursor: url('http://leoparddrengen.dk/hand_cursor.cur') 8 0, url('http://leoparddrengen.dk/hand_cursor.cur'), auto;">
<img src="http://leoparddrengen.dk/images/s_leo_heart_anim.gif"
border="0" alt="Leoparddrengens bankende hjerte" />
</a><br />
<b>banker for mig!</b>
</div>

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Eros Løkke Poli

Ingen kommentarer
Da jeg først hørte Lars Løkkes cykelreferencer i går skurede de i ørerne, men jeg kunne ikke lige dér sætte fingeren på hvad det var. Det var ellers let nok at identificere hvad der var galt, men jeg var optaget af andre ting.

Men altså: Lars Løkke, med sin store indsigt i cykelsporten, talte jo om, at når det gik op af bakke, var det vigtigt at finde sig eget tempo, sin egen kadence. Især når man er bygget som han er. For ikke-cykelinteresserede kan jeg røbe, at Lars Løkkes kropsbygning bestemt ikke indbyder til bjergkørsel*.

Problemet for Lars Løkke med den allegori: det er altså højst usædvanligt at man sætter en mand, som helst skal køre med grupettoen** op, til at være holdkaptajnen, stjernen. Bevares, man kan så gå sukkerkold (men det siger han jo han ikke er), men at vælge en mand som ikke kan køre opad overhovedet, det er altså sjældent.

Det Lars Løkke egentlig siger, det er jo: Hey, det går opad nu, og det er ikke så godt for mig. For jeg er altså  kun rigtig god når det går nedad bakke i medvind. (Man kan så frygte, at det skal gå så meget nedaf, at det er udover afgrunden.)

Men bevares, der er da muligheder for sejr for, også for en rytter som Lars Løkke: For eksempel vandt kæmpen, Eros Poli, i 1994 TdF-etapen over Mont Ventoux. Men der lod feltet ham altså også slippe væk inden, da de regnede ham for ufarlig i den sammenhæng, men et forspring på 20 minutter var nok til at holde resten af feltet bag sig opad, og på den efterfølgende nedtur kunne han ikke hentes.

Jeg ved ikke om det er det Lars Løkke mener hans chance er: at han startede løbet med så stort forspring, at han godt kan holde hjem? For jeg har altså svært ved at finde nogen som helst anden udlægning af hans historie, som kan give nogen positiv mening for ham?!


* Den indbyder nu heller ikke til nogen andre former for cykling. Måske bortset fra vandcykel. 

** Betegnelse for gruppen af ikke-bjergryttere, som må tage bjergene i et langsomt, sikkert tempo for at komme indenfor tidsgrænsen

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 9. februar 2010

Den Rygende Pistol

Ingen kommentarer
Jeg har ledt og ledt, men det er ikke lykkedes mig at finde Den Rygende Pistol, som Lars Løkke vil have på bordet.

Men jeg har fundet et kæderygende maskingevær - det må vel være mindst lige så godt?

Det er jo trods alt forsvaret det handler om...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Der kan man bare se...

Ingen kommentarer
Jacob Winther har nu bedt politiet om at rejse injuriesag mod Christoffer Guldbrandtsen.

Det kan man bare ikke. Fra Wikipedia: Som noget specielt er injurier undergivet privat påtale. Det betyder, at den krænkede ikke kan indgive politianmeldelse, men selv (ofte gennem advokat) skal rejse sag.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kilde, kilde, kilde

Ingen kommentarer
Er der efterhånden nogen der kan finde ud af hvor mange lækager der findes, hvem der beskytter kilder og hvem der brænder flest kilder af.

Og hvordan bærer DR sig ad med at referere hvem der ihvertfald ikke er på en optagelse, for et par dage senere at opdage at optagelsen er fra DR selv? Og hvorfor forsvandt historien fra DRs hjemmeside?

Det er snart ligeså kompliceret at holde styr på som Twin Peaks, bare en smule mere syret.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Og med fan-side

Ingen kommentarer
Beklager at jeg er så selvpromoverende i dag - men jeg prøver at finde ud af hvordan det hele fungerer.

Og da jeg med det dér Facebook nok ikke bare vil connecte til alle og enhver jeg ikke har styr på*, er det vel mere passende med en fan-side. Så sådan en har jeg nu forsøgt at lave, så bliver det ikke meget mere narcisistisk.

Så venter man jo bare på, at folk kommer stormende til som medlemmer af Leoparddrengens fanskare!

* Så hvis du prøver at connecte, men jeg ikke kender dit alias på Facebook, er det nok lige en god idé at skrive hvordan jeg kender dig?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Og nu på Facebook

Ingen kommentarer
Jeg har så også lavet en facebook profil, som Leoparddrengen Leo.

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg vil med den endnu, jeg har nok mest lavet den for at andre ikke skal udgive sig for mig.

Foreløbig kan jeg ikke lide det! Men hvis nogen skulle have lyst, er I naturligvis velkomne til at connecte - hvis jeg ved hvem I er (hvis jeg ikke ved hvem du er, bliver du ignoreret, sorry - det er en beskyttelse mod spam). Men se også om min fanside.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Eget domæne

Ingen kommentarer
Som den opmærksomme læser måske allerede har opdaget, er bloggens adresse fra for lidt siden skiftet til at være blog.leoparddrengen.dk.

Jeg håber ikke det giver problemer - man skulle blive omdirigeret fra tidligere adresser, så det burde fungere. Men man ved jo aldrig om der opstår et problem af en slags.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et år med Google Analytics

Ingen kommentarer
Det var igår et år siden jeg indførte Google Analytics her på bloggen. Og så skulle man da være et skarn, hvis man ikke lige tager sig tid til at lave nogle lister for det forløbne år, på den baggrund:

Top 10 sidevisninger:

  1. Forsiden 
  2. Noomi Rapace Nøgen /Noomi Rapace Nude 
  3. Quiz Svar 
  4. Stakkels Kokke 
  5. Arkiv: Oktober 2008 (den side man kommer ind på ved søgning på "leoparddrengen") 
  6. Arkiv: April 2009 
  7. I seng med Leoparddrengen  
  8. Kildekritik 
  9. Olicom 
  10. Fisting 101 

Top 10 søgeord:

  1. leoparddrengen
  2. noomi rapace nude
  3. olicom
  4. noomi rapace nøgen
  5. min italienske drøm
  6. divya das
  7. olicom aktier
  8. barberede kvinder
  9. casa danese rosora
  10. casa dei danese

Top 10 over mest besøgende lande

  1. Danmark
  2. Sverige
  3. Norge
  4. Italien
  5. Tyskland
  6. USA
  7. Storbritannien
  8. Grønland
  9. Spanien
  10. Brasilien

Og så gik Google Analytics ned. Men jeg ved egentlig heller ikke, om jeg kunne finde på flere (u)interessante analyser, jeg havde lyst til at bringe.

(Og jeg synes det er lidt sjov, at jeg tilsyneladende er en af de største eksperter på Olicom Aktien - muligvis fordi deres eget site er så håbløst. Men jeg ville da ikke synes det var særlig sjovt for dem, at mit indlæg tilsyneladende er noget af det første man læser, når man vil læse om Olicom? Men dem om det - min investering er trods alt kun nogle få kroner værd.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 8. februar 2010

Fra statsministerens pressemøde i morgen

Ingen kommentarer
Jeg er via en læk i Forsvarsministeriet kommet i besiddelse af første side af Lars Løkkes manuskript til hans ugentlige pressemøde i morgen Jeg skal beklage det slutter lidt pludseligt, men det er jo vilkårende, ellers skulle jeg selv digte en afslutning. (Jeg har lovet at sige, at det ikke er Jacob Winther, som er lækken.)

Velkommen til!


Ja, I har jo måttet undvære mig en uge, jeg var som bekendt på Tenerife i sidste uge - dejligt sted, selvom det regnede hele tiden. De af jer som har lyst til at blive hængende efter mødet er velkomne til at blive og se på feriefotos.


Nå, men - det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at jeg og regeringen har fået dårlig presse på det sidste - skam jer (smil!). Det kan godt virke lidt underligt og uretfærdigt, for I virkeligheden går det jo meget godt. I sær i lyset af det økonomiske morads vi overtog fra den socialdemokratiske regering tilbage i 2001.


Men jeg er nået til den konklusion, at det hele bare er en ond cirkel, som skal brydes. Så jeg vil sørge for I får nogle mere positive historier at skrive om.


Derfor er det mig en glæde, at kunne fortælle jer, at min dejlige kone, Sólrun, stiller op i en specialudgave af TV2s Vild med Dans, som vil løbe over skærmene fra starten af marts.


De øvrige deltagere er fortsat en hemmelighed - men jeg har fået lov til at røbe, at en af jeres kolleger, som pludselig havde tid til det, vil være at finde der: TV2s egen Kaare R. Schou skal også ud og svinge


Og her slutter papiret så.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nu også som maleri

1 kommentar
Jeg bliver ellers også udstillet i disse dage! Sejt!!

Anastazia Elsang har været så flink at tolke mig på en særdeles udmærket måde, synes jeg. Jeg kommer jo nærmest til at ligne en helgenskikkelse fra et russisk/ortodokst ikon, eller noget i den stil.

Maleriet kan nydes på galleri Vision 2020, hvor det - sammen med andre af Anastazias værker, selvfølgeligt - er udstillet for tiden.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Intelligensreserven

Ingen kommentarer
Hells Angels er med deres seneste hvervninger til AK81 begyndt at gøre et kraftigt indhug i den mest intelligente del af den mandlige danske befolkning. Read it and weep (også over de mange stavefejl i artiklen, iøvrigt)! 

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sikring

Ingen kommentarer
Husker i min bror og hans forhold til elektriske installationer?

Well, jeg fik et opkald fra ham i går. Egentlig var det fra hans kone, som fortale mig at min bror gerne ville tale med mig om et problem de havde med elektricitet (spørg mig ikke hvorfor det skulle gå gennem hende først):

Mig: Nå, hvad er der nu i vejen?
Bror: Jo, forstår du, strømmen er gået i det meste af lejligheden.
Mig: Ja?
Bror: Jeg tror jo nok det er en sikring.
Mig: Ja, det lyder sandsynligt.
Bror: Og så ville jeg finde ud af hvad man så gør, jeg skal købe nogen.*
Mig: Ja, du skal jo finde sikringsskabet og skrue den sikring der er røget ud.
Bror: Jeg har allerede fundet sikringsskabet, og jeg har skruet sikringen ud! [Flot]
Mig: Okay, det var da godt.
Bror: Men det er mere - hvordan finder man ud af hvilken sikring man skal have?
Mig: Øh, der er kun to slags i husholdninger, de måles i ampere. Jeg kan ikke lige huske tallene, men kan du ikke bare tage sikringen med ned i butikken?
Bror: Jo, det kan jeg godt. Men det er altså ikke sådan at der er mange forskellige slags?
Mig: Nej, ikke til hjemmet. Det er standardiseret. Men hvis du tager sikringen med kan du jo få nogen til at finde de rigtige til dig.
Bror: Okay, men det er jo godt nok så. Men hvor køber man dem? Hvis jeg nu går i Kvickly her om lidt, har de dem så der?
Mig: Jaja, det er almindelig dagligvare!
Bror: Så man skal ikke i en eller anden specialbutik?
Mig: Nejnej.
Bror: Nåmen, så tror jeg jeg går derned om lidt.
Mig: Jamen, det lyder da som en god idé!
Bror: Nåmen, det var sådan set bare det jeg ville høre. Men det er jo godtnok så, så smutter jeg igen. Hejhej.
Mig: Hejhej.


*Ved mit sidste besøg konstaterede jeg de ikke havde nogen ekstra sikringer, og foreslog at de købte nogen at have stående, for det kan være meget at have. Ikke overraskende blev rådet altså ikke fulgt dengang.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fra statsministerens telefon

2 kommentarer
AFR: Ja, det er Anders.
LLR: Hej Anders, det er Lars!
AFR: mm - Hvordan går det så?
LLR: Ikke så godt. Det er derfor jeg ringer...
AFR: mm
LLR: Jeg har lige været på ferie, og nu kommer jeg hjem, og det hele går ad helvede til..
AFR: mm
LLR: Det gjorde det godt nok også før jeg tog afsted, men jeg trængte lissom til at få ladet batterierne op - syntes Sólrun - og nuer det bare værre end nogensinde...
AFR: mm
LLR: Og aviserne driller og siger at alle er efter mig og jeg er måske egnet...
AFR: mm
LLR: Ogf så tænkte jeg at du måske kunne give et råd? Jeg kan huske da du stadig var hjemme, at når du var på ferie var der også altid en masse galt, men det gik i *snøft* orden når du *snøft* kom hjem, hvordan gjorde du?
AFR: "Der er ikke noget at komme efter!"
LLR: ... Nej, altså Anders, det *snøft* kan du altså ikke være bekendt. Jeg beder bare om et godt råd - du vidste altid hvad man skulle sige til pressen?!
AFR: "Der er ikke noget at komme efter!" siger jeg jo.
LLR: Jeg havde altså troet bedre om dig. *snøft* Selv mine bedste venner er efter mig. Nu for eksempel CEPOS kritiserer mig idag, fordi kommunalreformen har betydet flere ansatte i administrationen i kommunerne...
AFR: mm
LLR: Og det er rigtig unfair, det var altså *snøft* også din plan!
AFR: mm
LLR: Og iøvrigt er det rigtig godt, for der er jo større arbejdsløshed, og der bliver fyret folk alle steder, selv på hospitalerne...
AFR: mm
LLR: Så er det da godt med flere ansatte. Jeg skal bare finde en måde at spinne den på?
AFR: "Der er ikke fugls føde på den sag!"
LLR: Øv, er der ikke - jeg troede lige *snøft* det var noget jeg kunne blive populær på. Jeg troede ellers det med et *snøft* 360 graders eftersyn af folkeskolen var lige hvad der manglede...
AFR: mm
LLR: Men det har ikke rigtig virket. Så hvad *snøft* skal jeg nu sige? Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?!
AFR: "Der er ikke noget at komme efter!"
LLR: Du kan altså ikke være det bekendt, Anders! Jeg hjalp da også dig, og gik på kur og alt muligt! Hvad skal jeg sige?
AFR: "Der er ikke noget at komme efter!"
LLR: Øv altså, jeg gider ikke være ven med dig mere. Det er din skyld altsammen!
*klik*

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 7. februar 2010

Dejlig søndag

Ingen kommentarer
Det har ellers været en ganske fortrinlig dag i dag. Børnene har hygget sig (det meste af tiden), og jeg har fået nogle inspirerende idéer, som jeg glæder mig til at gøre noget konkret ved i næste uge - er såmænd så småt igang allerede, nu børnene er lagt.

Og så har jeg lige afsluttet at læse Den Hemmelighedsfulde Ø af Jules Verne for den ældste, den første Verne bog jeg selv fik læst op, så det har været sjovt at genopleve den. Og iøvrigt også lidt fedt at læse lidt ældre og mere omstændelig litteratur op - det kan ikke være Harry Potter det hele. Og jeg kan mærke han synes det er interessant med tidsskiftet, også selvom han bliver utålmodig indimellem.

Jo - det har været en god dag!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 55: Hvilken lægetitel

Ingen kommentarer
Øverste specialist i obstetrik på et hospital, som kun sættes ind til sidst i hårde fødsler.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det var nok meget godt for Lars Løkke

2 kommentarer
- altså den der konservative spritkørsel. For det giver ham da et lille pusterum på cirka 10 minutter, hvor de konservative er optagede af at beklage og tage afstand og sende i forløb - inden de går igang med at kritisere ham igen, sammen med anonyme Venstre-ministre.

Akja, det er et hårdt job at være statsminister. Især mens man er på tidlig vinterferie på Tenerife, for at komme til kræfter.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Og så var der den om...

Ingen kommentarer
...fakiren, der tog fra Madras i Indien til Sengeløse i Danmark for at ligge på sømmåtte i plastik.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Valg i Ukraine

3 kommentarer
Det er jo i dag der er anden valgrunde i Ukraines præsidentvalg, og jeg er ret spændt på udfaldet. For selvom befolkningen mildt sagt ikke har været jublende lykkelig med hvad der er kommet ud af den Orange Revolution omkring sidste præsidentvalg, mener jeg nu nok at den "vestlige" linie vil være bedst for landet i det lange løb.

Istedet for at holde sig til deres gamle rolle som russisk vassalstat - i sær et Rusland som hele tiden ligger og vipper til at blive reelt fascistisk.

Men jeg forstår godt de kan være i tvivl - for det første er det meste af det østlige Ukraine jo etniske russere, og der er en - må man sige - meget lang fælles historie. Og Vesten har jo langt fra meldt klart ud, hvor langt man vil gå i at vestliggøre Ukraine - ligger der et medlemsskab af EU eller NATO og venter engang i fremtiden? Det er ikke til at vurdere.

Og så har Ukraine været et af de lande som har været hårdest ramt af finanskrisen, en økonomisk omvæltning som kom lige da de var ved at komme en smule på fode - og som næppe ligefrem har givet dem mere tryghed i forhold til at den vestlige vej skulle være den rigtige.

Men jeg håber trods alt, at Julia Timosjenko vil have held til at samle resterne af den Orange Revolution, og vinde i dag. Ikke fordi jeg er vanvittig stor fan af hende, men jeg er bange for hvad en periode med Viktor Janukovitj vil føre til.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Superbowl

Ingen kommentarer

Jeg tænkte på, at det egentligt kunne være ganske hyggeligt at se Superbowl i nat, og så holde mig vågen til ungerne er sendt af sted.

Skulle så lige checke hvor man kunne se den, og det kan jeg naturligvis ikke - det er på noget TV3+ noget, og jeg kan jo kun tage de æterbårne kanaler.

Men jeg fandt så et link til hvad der skulle vise den online live - det bliver jo så nok med masser af amerikanske reklamer, og amerikansk speak, men mere autentisk bliver det jo på den anden side så heller ikke. Så tip er hermed givet videre som en lille servicemeddelelse: Superbowl XLIV.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.