tirsdag den 15. september 2009

Kommissærens Dagbog II

Jeg synes som sådan Politiken har udmærket og fine argumenter for at trykke den her Jægersoldat-bog i morgen. Som, så vidt jeg kan tolke ikke indeholder det store hemmelige; jeg har selv kendskab til nogle væsentligt mere interessante oplysninger, som jeg desværre ikke kan komme nærmere ind på.

Men jeg synes det er mærkeligt, at TV2 i Nyhederne her til aften slet ikke berørte det faktum, at Politiken jo har gjort det før - nemlig da de udgav Ritt Bjerregaards "Kommissærens Dagbog" i 1995. Og sindenhen blev dømt for at gøre dette uden forfatterens tilladelse - en brøde de jo gentager nu, så vidt jeg kan forstå.

Ikke at jeg skal gøre mig til dommer over, om det Politiken gør er forkert; men det er da trods alt et aspekt mere, udover ytringsfrihed og rigets sikkerhed: nemlig ophavsret.

Men jeg skal da ud og have Politiken imorgen. Ikke fordi jeg tror jeg gider læse bogen, men min ældste var straks fyr & flamme da han hørte den indeholdt hemmeligheder, Forsvaret ikke ville have ud. "Den vil jeg læse!" udbrød han straks. Så kan han få god fornøjelse med den....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se eventuelt dette indlæg med hjælp til kommentar-formatering (hvordan man linker, for eksempel).